Բաժանորդագրվել

Մուտք գործել

Կամ

Չի կարող լինել դատարկ!

Չի կարող լինել դատարկ!

Գաղտնաբառի վերականգնում

Գրանցվել

Կամ

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Մոռացել ե՞ք գաղտնաբառը։ Մուտքագրեք ձեր էլ.հասցեն եւ դուք կստանաք նոր գաղտնաբառ։

Էլ. հասցեն գրանցված չէ։

Վերադառնալ

Close

Պարենային անվտանգության մակարդակը Հայաստանում բավարար չէ. ինչպե՞ս հասնել ինքնաբավության առավելագույն մակարդակի. «Թարմ ուղեղով»՝ Աշխեն Շիրվանյանի և Զարուհի Բեգլարյանի հետ

ԲԱԺԱՆՈՐԴՆԵՐԸ ԽՐԱԽՈՒՍՈՒՄ ԵՆ ԽՈՍՔԻ ԱԶԱՏՈՒԹՅՈՒՆԸ ԵՎ ՍՏԱՆՈՒՄ ՈՐԱԿ ՊԱՀԱՆՋԵԼՈՒ ԻՐԱՎՈՒՆՔ
Հետևե՛ք մեզ YouTube-ում

Ըստ Պարենի և գյուղատնտեսության կազմակերպության տվյալների, 2016թ-ին մոտ 815 միլիոն մարդ տառապել է քրոնիկական սովից: Աշխարհում սովից տառապողների գրեթե 60 տոկոսը կանայք են: Նորածինների շրջանում մահվան դեպքերի գրեթե 45 տոկոսը կապված է թերսնուցման հետ: Վիճակագրությունը հուսալի չէ նաև Հայաստանի համար. 0-5 տարեկան երեխաների 9-10 տոկոսը թերսնուցվող են: 

Համաձայն ՊԳԿ-ի գնահատականների, գյուղատնտեսական արտադրության ծավալը մինչև 2050 թվականը պետք է աճի մոտ 60 տոկոսով, որպեսզի հնարավոր լինի կերակրել ավելի մեծաքանակ բնակչության: Ինչպիսի՞ն է Հայաստանում պարենային անվտանգության մակարդակը, որքանո՞վ է մեր երկիրն ինքնաբավ հատկապես առաջին անհրաժեշտության մթերքի մասով: Մեր թարմ ուղեղով զրուցակիցներն են ՄԱԿ-ի Պարենի և գյուղատնտեսության կազմակերպության կողմից իրականացվող «Կովկասի և Կենտրոնական Ասիայի ընտրված երկրներում պարենային անվտանգությանը և սնուցմանն ուղղված կարողությունների հզորացում» ծրագրի համակարգող  Զարուհի Բեգլարյանը և ՀՀ գյուղատնտեսության նախարարության սննդի անվտանգության բաժնի պետ Աշխեն Շիրվանյանը:

 

Բեռնեք Հայկական Լրատվական Ռադիոյի հավելվածները այստեղ՝
website by Sargssyan