Chat with us, powered by LiveChat

Խնդիրների առաջացման դեպքում զանգահարեք +374 11 28 00 00

Բաժանորդագրվել

Մուտք գործել

Կամ

Չի կարող լինել դատարկ!

Չի կարող լինել դատարկ!

Գաղտնաբառի վերականգնում

Գրանցվել

Կամ

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Մոռացել ե՞ք գաղտնաբառը։ Մուտքագրեք ձեր էլ.հասցեն եւ դուք կստանաք նոր գաղտնաբառ։

Էլ. հասցեն գրանցված չէ։

Վերադառնալ

Close

Անվտանգ, բայց թանկ միս. ինչպիսի՞ն կլինեն սպանդանոցային պարտադիր մորթի մասին օրենքի հետևանքները. «Թարմ ուղեղով»՝ Հրաչ Բերբերյանի հետ

Ամբողջական տարբերակը հասանելի է Բաժանորդներին
Հետևե՛ք մեզ YouTube-ում

Հուլիսի 1-ից, եթե գյուղացին, մսավաճառը, անասնաբույծը չունենա համապատասխան ձևաթուղթ, որը կփաստի, որ կենդանու մորթն իրականացվել է սպանդանոցում, ապա այդ միսը վաճառքի ենթակա ուղղակի չի լինի: Սակայն սպանդանոցային պարտադիր մորթի մասին օրենքի կիրարկումը որքանո՞վ է բխում գյուղացու կամ մսավաճառի շահերից: Սպառողն ունենում է անվտանգության նորմերին, սանիտարահիգիենիկ պայմաններին համապատասխանող միս, իսկ գյուղացի՞ն: Օրենքի կիրարկումից հետո, ըստ անասնաբույծների և փորձագետների, կթանկանա մսի գինը, քանի որ սպանդանոցային մորթի դեպքում գյուղացին կծախսի ավելի շատ և կշահի ավելի քիչ: Չի բացառվում, որ հետագայում, օրինակ, մորթ իրականացնողը չհամաձայնի 10.000 դրամով աշխատել և պահանջի ավելի շատ գումար: Ի՞նչ անել, որ սպառողն ունենա թարմ և անվտանգ միս, իսկ մսավաճառները և անասնաբույծները գոհացնող եկամուտ:

Մեր թարմ ուղեղով զրուցակիցը «Ագրարագյուղացիական միավորում» ՀԿ նախագահ Հրաչ Բերբերյանն է:

Բեռնեք Հայկական Լրատվական Ռադիոյի հավելվածները այստեղ՝




website by Sargssyan