Բաժանորդագրվել

Մուտք գործել

Կամ

Չի կարող լինել դատարկ!

Չի կարող լինել դատարկ!

Գաղտնաբառի վերականգնում

Գրանցվել

Կամ

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Մոռացել ե՞ք գաղտնաբառը։ Մուտքագրեք ձեր էլ.հասցեն եւ դուք կստանաք նոր գաղտնաբառ։

Էլ. հասցեն գրանցված չէ։

Վերադառնալ

Close

Մեկին երկաթե առողջություն, մյուսին՝ քաղցկեղ. «Կյանքի որակ»

ԲԱԺԱՆՈՐԴՆԵՐԸ ԽՐԱԽՈՒՍՈՒՄ ԵՆ ԽՈՍՔԻ ԱԶԱՏՈՒԹՅՈՒՆԸ ԵՎ ՍՏԱՆՈՒՄ ՈՐԱԿ ՊԱՀԱՆՋԵԼՈՒ ԻՐԱՎՈՒՆՔ
Հետևե՛ք մեզ YouTube-ում

Հարստացված ալյուր. «կանխարգելում ենք սակավարյունություն ունեցողների առողջական խնդիրները, խթանում այլ հիվանդություններ նման խնդիր չունեցողների մոտ»: Մասնագետները դեմ չեն ալյուրի հարստացմանն առհասարակ, նրանց մտահոգում է 80-85 տոկոս ֆորտիֆիկացումը: Հայաստանի սպառողների շահերի պաշտպանության ակադեմիայի փոխնախագահ, որակի աուդիտոր, քիմիկոս Միլետա Արիստակեսյանը վստահ է, որ հացի՝ ֆոլաթթվով հարստացումը բերելու է ուռուցքածին երևույթների շատացման, քանի որ սակավարյունություն չունեցողներին հակացուցված է մեծ քանակությամբ ֆոլաթթվի օգտագործումը: Սպառողների ազգային ասոցիացիայի մարքետինգի, մոնիտորինգային հետազոտությունների բաժնի պետ, որակի փորձագետ, աուդիտոր Ռուբեն Հայթյանը զգուշացնում է՝ անգամ այսօր հացը չի մակնշվում հետևաբար չկա երաշխիք, որ հարստացված ալյուրից պատաստված հացը կմակնշվի, և քաղցկեղով հիվանդները կկարողանան խուսափել դրանից:

ԹԱՐՄ ՈՒՂԵՂՈՎ
27Հունիս
Բեռնեք Հայկական Լրատվական Ռադիոյի հավելվածները այստեղ՝
website by Sargssyan