19:17   02-11-2022
Թուրքական կոչվող խոհանոցի հայկական համը.«Կիսալուսնի մայրամուտը»
Թողնել մեկնաբանություն

Թուրքական խոհանոց ասվածը հիմնականում բաղկացած է արաբական, հունական և իհարկե հայկական խոհանոցի ճաշատեսակներից: Ձկան տոլմա, թոփիկ, փյոչ քեբաբը, նաև  որպես  «թուրքական խոհանոցի նշանավոր արտադրանք»՝ բաստուրմա, որի առաջին գործարանը պատկանել է հայի: Այն ինչ-որ հիմա թուրքական ռեստորաններն են հրամցնում, թուրքական խոհանոցին չի պատկանում: Կան նաև ճաշատեսակներ, որոնք 50-70 տարի առաջ առավել հայտնի են եղել Ադանայում, Մարաշում, Այնթափում, բայց ոչ Ստամբուլում:   Թուրքերի մոտ, ովքեր հաց շատ են օգտագործում, լայն տարածում ունի նաև թեթև, կլորացված թիթեղի վրա  պատրաստվող հացը:

Ի՞նչ էին դնում թուրքերն ամանորյա սեղանին և ինչու՞ էին կոտրվում տոնածառները… «Թուրքական» խոհանոցն է ներկայացրել թուրքագետ Տիրան Լոքմագյոզյանը:

Loading...