Թուրքական խոհանոց ասվածը հիմնականում բաղկացած է արաբական, հունական և իհարկե հայկական խոհանոցի ճաշատեսակներից: Ձկան տոլմա, թոփիկ, փյոչ քեբաբը, նաև որպես «թուրքական խոհանոցի նշանավոր արտադրանք»՝ բաստուրմա, որի առաջին գործարանը պատկանել է հայի: Այն ինչ-որ հիմա թուրքական ռեստորաններն են հրամցնում, թուրքական խոհանոցին չի պատկանում: Կան նաև ճաշատեսակներ, որոնք 50-70 տարի առաջ առավել հայտնի են եղել Ադանայում, Մարաշում, Այնթափում, բայց ոչ Ստամբուլում: Թուրքերի մոտ, ովքեր հաց շատ են օգտագործում, լայն տարածում ունի նաև թեթև, կլորացված թիթեղի վրա պատրաստվող հացը:
Ի՞նչ էին դնում թուրքերն ամանորյա սեղանին և ինչու՞ էին կոտրվում տոնածառները… «Թուրքական» խոհանոցն է ներկայացրել թուրքագետ Տիրան Լոքմագյոզյանը: