Բաժանորդագրվել

Մուտք գործել

Կամ

Չի կարող լինել դատարկ!

Չի կարող լինել դատարկ!

Գաղտնաբառի վերականգնում

Գրանցվել

Կամ

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Մոռացել ե՞ք գաղտնաբառը։ Մուտքագրեք ձեր էլ.հասցեն եւ դուք կստանաք նոր գաղտնաբառ։

Էլ. հասցեն գրանցված չէ։

Վերադառնալ

Close

Ալյուրի հարստացումն ու քաղցկեղը. «Կյանքի որակ»

ԲԱԺԱՆՈՐԴՆԵՐԸ ԽՐԱԽՈՒՍՈՒՄ ԵՆ ԽՈՍՔԻ ԱԶԱՏՈՒԹՅՈՒՆԸ ԵՎ ՍՏԱՆՈՒՄ ՈՐԱԿ ՊԱՀԱՆՋԵԼՈՒ ԻՐԱՎՈՒՆՔ
Հետևե՛ք մեզ YouTube-ում

Քաղցկեղին նպաստող գործոնները բազմաթիվ են՝ ծխախոտի օգտագործում, ուշ տարիքում ծննդաբերություն, սխալ սնդակարգ, անկանոն սեռական հարաբերություններ: Քաղցկեղածին գործոների շարքում ֆոլաթթուն առկա չէ՝ վստահեցնում է բ.գ.դ. պրոֆ., Հայ ուռուցքաբանների ասոցեացիայի նախագահ Գրիգոր Բադալյանը: Նա նշում է, որ 2013 թվականին 13 երկրում միաժամանակ կատարվել է մեծ ուսումնասիրություն՝ 50.000 առողջ մարդու շրջանում: 2-5 տարի նրանց կեսն օգտագործել է ֆոլաթթու, կեսը՝ ոչ: Արդյունքում երկու խմբում քաղցկեղի առաջացման տոկոսի տարբերություն չի հայտնաբերվել: Հարստացված հացի, քաղցկեղի կանխարգելման ու մի շարք այլ թեմաների մասին՝ «Կյանքի որակ» հաղորդաշարի այս թողարկման ընթացքում:

ԹԱՐՄ ՈՒՂԵՂՈՎ
23Նոյեմբ
Բեռնեք Հայկական Լրատվական Ռադիոյի հավելվածները այստեղ՝
website by Sargssyan