Բաժանորդագրվել

Մուտք գործել

Կամ

Չի կարող լինել դատարկ!

Չի կարող լինել դատարկ!

Գաղտնաբառի վերականգնում

Գրանցվել

Կամ

Error message here!

Error message here!

Error message here!

Մոռացել ե՞ք գաղտնաբառը։ Մուտքագրեք ձեր էլ.հասցեն եւ դուք կստանաք նոր գաղտնաբառ։

Էլ. հասցեն գրանցված չէ։

Վերադառնալ

Close

Ի՞նչ և ինչպե՞ս ուտել կամ խմել ամառային թունավորումներից խուսափելու համար. «Ռադիոառողջարան»

Ի՞նչ և ինչպե՞ս ուտել կամ խմել ամառային թունավորումներից խուսափելու համար. «Ռադիոառողջարան»
ԲԱԺԱՆՈՐԴՆԵՐԸ ԽՐԱԽՈՒՍՈՒՄ ԵՆ ԽՈՍՔԻ ԱԶԱՏՈՒԹՅՈՒՆԸ ԵՎ ՍՏԱՆՈՒՄ ՈՐԱԿ ՊԱՀԱՆՋԵԼՈՒ ԻՐԱՎՈՒՆՔ

Բոլորս էլ ուզում ենք ամռանը կուտակել վիտամիններ, օգտվել բնության առատաձեռնությունից, միաժամանակ պահպանել գեղեցիկ կառուցվածքը: Մասնագետները խորհուրդ են տալիս ամռանը փոխել սննդակարգը: Նախ պետք է ուտելիքն օգտագործել պատրաստելուց անմիջապես հետո, երկար ժամանակ չթողնել մթերքը սառնարանում, իսկ կասկածելի մթերք ընդհանրապես չօգտագործել:  Խորհուրդ է տրվում օգտագործել մեծ քանակությամբ բանջարեղեն, մրգեր, հատապտուղներ, օգտագործել հեղուկներ` ջուր, թեյ, իսկ գազավորված և գունավորված ըմպելիքներն ավելորդ շաքարի և քիմիայի աղբյուր են, որը խորհուրդ չի տրվում: Ամառային առողջ ու ճիշտ սնվելու նրբություններին է ծանոթացնում «Երիտասարդ բժիշկների հայկական ասոցիացիա» ՀԿ անդամ, սննդաբան Հասմիկ Աբովյանը:

ԹԱՐՄ ՈՒՂԵՂՈՎ
28Հունիս
Բեռնեք Հայկական Լրատվական Ռադիոյի հավելվածները այստեղ՝
website by Sargssyan